viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.01.22 @ 12:07

Na osnovu članka 10. Pravilnika o oslobađanju plaćanja dijela troškova zdravstvene zaštite Županijska uprava za branitelje raspisuje:

JAVNI POZIV
za ostvarivanje prava na dodjelu-lijepljenje zdravstvenih markica za 2022. godinu

OGLAS

I . Pravo na dodjelu zdravstvene markice imaju nezaposleni branitelji i nezaposleni članovi njihovih obitelji koji su ostvarili pravo na zdravstveno osiguranje i nalaze se na spisku općinske službe za branitelje u općini prebivališta ili spisku Službe za zapošljavanje.
II. Pravo na dodjelu zdravstvene markice ne može ostvariti branitelj i član njegove obitelji koji je u radnom odnosu, koji je u mirovini ili se bavi samostalnom djelatnošću.
III. Pravo na dodjelu i lijepljenje markice u zdravstvene knjižice ostvaruje se u poslovnicama Zavoda zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta.
IV. Lijepljenje markica počinje dana 13.12.2021. i traje do 30.11.2022. godine.
V. Ostvarivanje prava na dodjelu-lijepljenje markice ostvaruje se u skladu sa Pravilnikom o oslobađanju plaćanja dijela troškova zdravstvene zaštite.
VI. Ovaj javni poziv objavit će se na Internet stranici Vlade te dostaviti Zavodu zdravstvenog osiguranja. Službi za zapošljavanje, općinskim službama za branitelje u ŽSB i Koordinaciji udruga proisteklih iz rata.

OGLAS
Oglasi
LM