viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Rezultati istraživanja
Vrijeme objave: 16.09.24 @ 07:04
OGLAS

Prema rezultatima istraživanja Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH, 96 posto ispitanika podržava Nacrt zakona o unutarnjoj trgovini, prema kojem bi nedjelja i blagdani trebali postati neradni dani za trgovine u Federaciji BiH.

OGLAS

Rezultati su predstavljeni na nedavnoj javnoj prezentaciji istraživanja o stavovima radnika u sektoru trgovine o radu nedjeljom i blagdanima. Predsjednica Sindikata, Mersiha Beširović, istaknula je da se radnici već dugo zalažu za zabranu rada nedjeljom, naglašavajući kako svatko treba imati barem jedan slobodan dan u tjednu.

Profesor Amer Osmić s Fakulteta političkih znanosti u Sarajevu, koji je sudjelovao u prezentaciji, dodao je da bi slobodna nedjelja povećala sudjelovanje radnika u političkim procesima te smanjila stres koji radnici doživljavaju radeći nedjeljom i blagdanima. Istraživanje također pokazuje da 77,2 posto ispitanika smatra kako nisu adekvatno plaćeni za rad nedjeljom, dok 59 posto ispitanika smatra da je nedjelja najbolji dan za odmor i provođenje vremena s obitelji.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM