viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.03.24 @ 16:12
OGLAS

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Samira Nukića zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, počinjene objavama na društvenoj mreži Facebook u kojima je vrijeđao djecu poginulu 1993. u Vitezu, priopćeno je iz Državnog tužiteljstva.

Iz Tužiteljstva su još priopćili da navode optužnice planiraju dokazivati saslušanjem četiri svjedoka, među kojima i predstavnika oštećenih, jednog vještaka, te ulaganjem oko 20 materijalnih dokaza.

OGLAS

Kako je ranije priopćeno, Nukić se tereti da je sredinom prošle godine, za vrijeme obilježavanja stradanja osmero djece u Vitezu, koja su 1993. ubijena eksplozijom granate na igralištu, nakon posjete visokog predstavnika spomeniku ubijenim, javnim objavama na društvenoj mreži Meta – Facebook sa svog mobilnog telefona i korisničkog broja, upućivao psovke i izraze mržnje prema stradaloj djeci hrvatske nacionalnosti.

OGLAS

Nakon upozorenja drugih korisnika društvene mreže, navodi se, on je “ponovo više puta iznosio psovke i uvrede prema žrtvama”. Detektor je u emisiji “TV Justice” u projektu “Zaboravljene žrtve rata” donio priču o zločinu u kojem je 1993. godine stradalo osmero djece u Vitezu, za koji nitko nije odgovarao.

OGLAS

Ovo je druga optužnica koju je Državno tužiteljstvo podiglo l, a Sud potvrdio po članu zakona koji je dopunjen i izmijenjen 2021. godine. Nedavno je Sud BiH po ovom članku zakona potvrdio prvu optužnicu protiv Vojina Pavlovića zbog veličanja haškog osuđenika Ratka Mladića, o čemu je Detektor ranije pisao.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM