viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.08.22 @ 20:55
OGLAS

U sklopu obilježavanja 29. obljetnice od kada je utemeljena Hrvatska Republika Herceg-Bosne danas je izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH i Glavnog vijeća HZ HB položilo vijence i svijeće pred spomen obilježje ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače u Mostaru, prisjećajući se svih umrlih dužnosnika i utemeljitelja HR HB kao i svih poginulih branitelja. Vijence i svijeće položilo je i izaslanstvo Oružanih snaga BiH. Također, i u Vitezu je danas obilježena ova obljetnica i to kroz polaganje vijenaca predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata te hrvatskih političara sa svih razina

Obilježavanje obljetnice započelo je jutros u Orašju na kome su nazočili predsjednik dr. Dragan Čović i kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto. U isto vrijeme u Grudama je služena sv. misa u župnoj crkvi u Gorici, te je izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH i Glavnog vijeća HZ HB položilo vijenac i svijeće na grob predsjednika mr. Mate Bobana.

29. obljetnica utemeljenja Hrvatske Republike Herceg – Bosne, obilježena je aktivnostima po gradovima i općinama u cijeloj BiH. U svim gradovima bit će upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća kako bi se odala počast poginulim i umrlim braniteljima HVO-a, te poslala poruka zajedništva kroz obilježavanje ovog važnog datuma za hrvatski narod.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM