viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.07.23 @ 22:14

Tiktoker Admir Jahić Shera odlučio je posjetiti ugostiteljski objekt u Splitu čiji su ćevapi prozvani najboljim na svijetu te dati svoj sud, a nakon što ih je probao kazao je kako su bolji od sarajevskih, ali ne i travničkih.

,,Danas smo se zaputili u Split isprobati ćevape za koje kažu da su najbolji na svijetu pa čak i bolji od onih u Sarajevu”, navodi se na početku videa podijeljenog na TikToku.

OGLAS

Admir je snimio pripremu ćevapa, a potom i kako izgleda porcija koju su naručili. Nakon što je probao nekoliko komada, kazao je kako su prema njegovom sudu “bolji od sarajevskih, ali ne i od travničkih”.

OGLAS

,,Iskreno mišljenje čovjeka koji je iz Travnika, a živi u Sarajevu i probao je skoro sve ćevape u ta dva grada”, naveo je u opisu videa.

OGLAS

Jahićevo mišljenje nije se dopalo svima te su u komentarima ispod snimka tvrdili da su sarajevski ipak bolji. Admir je spomenute ćevape jeo u restoranu “Chevap” koji je otvorio splitski chef Duje Pisac, a čije je otvorenje privuklo veliku pažnju uzevši u obzir da je sam vlasnik tvrdio da boljih ćevapa nema ni u Sarajevu ni u Beogradu, prenosi Klix.

,,Sedam godina smo stvarali taj ćevap. Nebrojeno puta sam ga napravio, vidio da nešto nije kako treba, dok nisam došao do konačne verzije. Ušao sam u srž mesa, znam svaku žilicu što znači, što znači fermentacija mesa, dozrijevanje, dehidracija, a sve kako bi od vrhunskog komada mesa dobio jestivi komad mesa. Ako meso ne poštivate i ne tretirate kako treba dobit će te nejestivi komad”, kazao je prije otvorenja za Dalmatinski portal.

Oglasi
LM