viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.08.23 @ 13:32

Tužiteljstvo BiH je zaprimilo prijavu o nepotizmu u Graničnoj policiji BiH, konkretno o zapošljavanju članova obitelji trenutnih i bivših radnika ove policijske agencije, saznaje klix.ba.

,,Prijava je zaprimljena, izvršit će se provjere, više informacija ne možemo davati. Kada bude donesena tužiteljska odluka, javnost će biti informirana”, rečeno je portal iz Tužiteljstva BiH.

OGLAS

Sedam članova uže obitelji radnika Granične policije je dobilo rješenje o radnom odnosu nakon Javnog oglasa za prijam radnika u lipnju 2023. godine koji je završen u srpnju.

OGLAS

Tužiteljstvo također provjerava navode da li su u Povjerenstvu za izbor radnika bili i aktualne ili bivše radne kolege roditelja djece koja su primljena u stalni radni odnos u Graničnoj policiji.

OGLAS

Sedam kandidata, članova obitelji trenutnih ili bivših radnika u GP BiH, je dobilo radno mjesto u Upravi za administraciju.

Graničnu policiju BiH prošle godine potresla velika afera u akciji “Konak” zbog namještanja natječaja za prijam kadeta, a sve je rezultiralo potvrđenom optužnicom za visoku korupciju u predmetu Rejhan Raković i ostali.

Osumnjičeni se terete zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, primanja dara i drugih oblika koristi i protivzakonitog posredovanja, koja se odnose na koruptivna ponašanja i aktivnosti prilikom natječaja za prijam radnika u Graničnu policiju BiH.

Oglasi
LM