viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.01.24 @ 07:49

Svečanost obilježavanja jubilarne 30. obljetnice utemeljenja 3. gardijske brigade Hrvatskog vijeća obrane “Jastrebovi” održat će se u četvrtak, 18. siječnja, s početkom u 10.30 sati u vojarni Mate Lučića Maturice u Kiseljaku.

Pozivaju sve bivše pripadnike brigade, obitelji poginulih branitelja, ratne vojne invalide, umirovljene djelatnike, te sve udruge proizašle iz Domovinskog rada da nazoče obljetnici, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

OGLAS

Program počinje u 10.30 sati kada će biti upriličeno polaganje vijenaca ispred spomen obilježja u vojarni “Mato Lučić Maturica”. U 11 sati održat će se misa za sve pokojne pripadnike u kapelici vojarne, nakon čega će, u 11.45 sati biti održana svečana akademija u klubu vojarne.

OGLAS

Treća gardijska brigada HVO-a je odlikovana Redom Nikole Šubića Zrinskog povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 25. obljetnice Operacija Oluja 2020. godine. U brigadu su ušle skoro sve postrojbe koje su djelovale na području Lašvanske doline, Kiseljaka i Žepča. Pješačke bojne su bile stacionirane u Vitezu (u krugu tvornice SPS, zatim u vojarni Brizjak), Kiseljaku i Žepču. Brigada je u punom sastavu imala 3 500 vojnika. Brigada je sudjelovala u svim važnijim operacijama DR.

OGLAS

Oglasi
LM