Zrak u vitezu
OGLAS
//
nikšić otvorio
Vrijeme objave: 14.08.24 @ 13:41
OGLAS

Centar za digitalizaciju Arhiva Federacije BiH bit će najsuvremeniji centar u Bosni i Hercegovini, ali i regiji, u kojem će se u jednom danu moći digitalizirati više od 50.000 dokumenata.

OGLAS

Premier Federacije BiH Nermin Nikšić je na otvaranju istaknuo važnost za svaku državu i njene građane da povijest imaju pohranjenu u sigurnoj formi.

– Svjedoci smo dana kada je gorjela Vijećnica, kada su je granatirali agresori i kada su paleći nju, zapalili i dio svoje povijesti. Ako ikada dođemo u situaciju da neki plamen pokuša izbrisati dio povijesti, to se neće desiti – kazao je premijer te dodao da će sva arhivska građa biti na raspolaganju istraživačima, studentima, ali i građanima koji žele istražiti povijest svoje zemlje.

OGLAS

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković naglasio je važnost digitalizacije u procesu pristupanja Europskoj uniji te dodao da je digitalna transformacija posebno poglavlje pregovora kojima se daje poseban značaj.

OGLAS

– Posebno bih ukazao dobrodošlicu prijateljima iz Turske koji su važna partnerska i bratska zemlja s kojima imamo odlične bilateralne odnose i prostora za unaprjeđenje projekata. Naša ekonomska suradnja je u zadnjoj godini bila značajno veća nego prethodnih godina. Potencijala ima dosta – kazao je.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM