viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Izvanredno zasjedali
Vrijeme objave: 14.09.24 @ 15:28
OGLAS

Umirovljenici u Federaciji BiH danas su odlučili o minimalnim i konačnim zahtjevima koje će njihov pregovarački tim iznijeti na sastanku s čelnicima Federalne vlade u utorak, 17. rujna.

OGLAS

Tako je njihov prvi zahtjev, kako je to na današnjoj izvanrednoj sjednici Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika F BiH odlučeno, da im se omogući izvanredno usklađivanje mitovina u ovoj godini, prema kojem bi njihova primanja bila uvećana za sedam posto. – Naš drugi zahtjev je da Vlada F BiH intenzivira rad na izmjenama i dopunama Zakona o PIO/MIO, u dijelu koji se odnosi na usklađivanje, a treće da Federalna vlada ispuni, odnosno, realizira svoje prijedloge koje je dala na sjednici od 11. lipnja, a to su isplata jednokratne novčane pomoći i dodatak za pomoć u liječenju i rehabilitaciji – rekao je Redžo Mehić, predsjednik Saveza.

Ako se Vlada F BiH, naglasio je, ogluši o njihove zahtjeve, umirovljenici će, kako je to danas i odlučeno, definitivno, 3. listopada održati mirne masovne prosvjede pred zgradom Vlade F BiH u Sarajevu. – Od danas su i praktično otpočele pripreme za organizaciju prosvjeda, a na koncu to je zaključak naše Skupštine. Jasno, ako Vlada F BiH ispuni naše zahtjeve, mi ćemo odluku o prosvjedima povući – dodao je Mehić. Podsjetimo, Vlada F BiH je umirovljenike pozvala na sastanak isti dan kada su oni najavili da će predati peticiju s potpisima preko 60.000 njihovih članova iz cijele BiH, a kojom žele „podebljati“ svoje zahtjeve.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM