viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
STRAVIČAN SLUČAJ U BIH
Vrijeme objave: 22.08.24 @ 22:16
OGLAS

UN-ove misije u Bosni i Hercegovini – UNESCO i UNICEF oglasili su se nakon što se u Sanskom Mostu dogodio stravičan zločin u kojem su ubijene tri osobe.

OGLAS

Poručili su da “misli i sućuti upućujemo obiteljima onih koji su izgubili živote dok su se pripremali za početak nove školske godine u Mješovitoj srednjoj školi u Sanskom Mostu, kao i svima onima koji su pogođeni ovim tragičnim događajem”

– Iako nijedno dijete nije povrijeđeno, izazvani su osjećaji straha i uznemirenosti među učenicima, školskim osobljem i obiteljima, čime će se negativno obilježiti početak nove školske godine – poručili su iz UNESCO-a i UNICEF-a.

OGLAS

Naveli su da škole ne smiju biti mjesta gdje se događa nasilje, te da moraju biti mjesto nade, optimizma i mjesta gdje se kreira bolji svijet. 

OGLAS

– Škole ne smiju biti mjesta u kojima se događa bilo kakav oblik nasilja. Pa ipak, ovo je druga pucnjava u školi, unutar proteklih 18 mjeseci u Bosni i Hercegovini – stoji u priopćenju UN-ovih misija u BiH.

OGLAS

Iz UN-ovih misija u Bosni i Hercegovini su izrazili spremnost da pomognu vlastima u ovim teškim trenucima.

– UNICEF i UNESCO u Bosni i Hercegovini ostaju posvećeni radu sa institucijama širom zemlje kako bi osigurali sigurnost u školama. Želimo izraziti solidarnost sa lokalnom zajednicom i spremni smo da pomognemo vlastima kako bismo osigurali da škole budu mjesta u kojima se cijela zajednica, uključujući nastavnike i djecu, osjeća sigurno i podržano – naveli su iz UNESCO-a i UNICEF-a.

Na kraju priopćenja su pozvali javnost i medije da se suzdrže o spekulacijama o motivima, postavljanja i dijeljenja slika ili videa tragedije, ističući da bi to moglo ostaviti engativne posljedice na djecu, nastavnike, njihove obiteljima, kao i na širu zajednicu.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM