OGLAS
Vrijeme objave: 28.06.24 @ 19:46
OGLAS

Sabor Županije Središnja Bosna usvojio je danas u Travniku Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna županije za 2024. godinu u iznosu od 416,6 milijuna KM, kao i Prijedlog Zakona o izvršenju Proračuna za ovu godinu.

OGLAS

Proračun je veći, kazala je županijska ministrica financija Mirjana Plavčić, prije svega zahvaljujući kreditu od 40 milijuna KM koji je u proceduri podizanja, te rastu općih prihoda i akumuliranom suficitu iz prethodnih godina.

“Proračun je uvećan za oko 60 milijuna KM. Najznačajnija stavka su planirani primici od kreditnog zaduženja u narednom razdoblju u iznosu od 40 milijuna, a proračunski prihodi se povećavaju za oko 13 milijuna KM, te se u proračun unosi i preostali dio akumuliranog suficita. Na rashodovnoj strani najznačajniji su kapitalni izdaci planirani u iznosu od oko 46 milijuna KM i 13,5 milijuna planirani proračunski izdaci za koje je najznačajnija stavka povećanje za isplate plaća, naknada i doprinosa zaposlenima. Od 1. srpnja osnovica ide sa 385 na 410 KM, to povećanje osnovice zajedno sa svim doprinosima naknadama teško je oko 10 milijuna KM”, rekla je Plavčić.

OGLAS

Predsjedatelj Sabora ŽSB, Dražen Matišić, istaknuo je značaj povećanja osnovice u rebalansu, ali i usklađivanje liste lijekova.

OGLAS

“Slijedi nam kredit i razvojni projekti u iznosu 40 milijuna KM na području čitave županije. Povećali smo osnovicu za zaposlene u županiji, a zastupnici su prepoznali značaj izjednačavanja esencijalne liste lijekova u županiji s federalnom esencijalnom listom”, rekao je Matišić.

OGLAS

Osim toga, prihvaćeno je Izvješće o izvršenju Proračuna za prošlu godinu. Također, Sabor je usvojio prijedlog Odluke o produženju mandata Nezavisnog odbora za izbor i reviziju, pred kojim je procedura raspisanog natječaja za komesara Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB kao i drugih rukovodećih policijskih službenika.

OGLAS
OGLAS
Oglasi