viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.08.22 @ 21:16

Vatrogasci iz Srednjebosanske županije osim što situaciju s požarima u županiji drže pod kontrolom, stignu i pomoći drugima koji su daleko više pogođeni požarima, kazao je Miroslav Jakić, ravnatelj uprave za civilnu zaštitu ŽSB.


“Na svu sreću, nemamo problem s većim požarima za razliku od ostatka države. Manje požare naši vatrogasci drže pod kontrolom. Zahvalio bih se vatrogasnom društvu pri Šumskom-gospodarskom poduzeću Šume Središnje Bosne, kao i Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kiseljak koji su pomogli u gašenju velikog požara na Blidinju. Dakle, uz naše ograničene kapacitete uspijemo pomoći i drugim”, rekao je Jakić, te dodao:


“Imamo dobre uvjete kad su u pitanju naši vatrogasci, opremljeni su prilično kad je u pitanju pokrivanje naše županije, a radimo i na poboljšanju uvjeta”.


Da bi situacija s požarima u ŽSB takva i ostala, Jakić je apelirao na građane da se suzdrže od paljenja vatri na otvorenom prostoru.


“Želim pozvati sugrađane da se suzdrže od paljenja vatri na otvorenom prostoru. Vegetacija je suha, a vremenski uvjeti izuzetno nepovoljni. Očekujemo da kroz mjesec i pol dana situacija bude bolja”, kazao je Jakić.

Oglasi
LM