viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.03.24 @ 11:53

Federalni zavod za zapošljavanje organizirao je konferenciju za medije kojom je najavio početak nekoliko programa za zapošljavanje te su objasnili kada će konkursi biti raspisani.

Ravnateljica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar izjavila je kako zavod uoči svakog konkursa organizuje konferenciju za medije na kojoj najavljuje program. Tim povodom, Lončar je govorila o datumu kada će novi konkurs biti raspisan.

Oglas

“Znate da svake godine prije puštanja poziva održimo konferenciju kako bismo informirali ljude blagovremeno. Najavljujemo da 18. ožujka počinjemo s pozivima. Tri dana će trajati pozivi za sufinanciranje zapošljavanja. Od 20. pa do 22. ožujka trajat će pozivi za sufinanciranje samozapošljavanja. Iznos sredstava po programu zapošljavanja je 33 milijuna KM, a po pitanju samozapošljavanja 15 milijuna. Imamo još jedan poziv koji će biti za mjeru ‘Tražim poslodavca’. Raspisat će se natječaj krajem petog ili početkom šestog mjeseca i za to smo rezervirali 10 milijuna KM”, rekla je Lončar.

Ukupno, za ove i slične programe je u proračunu za 2024. godinu izdvojeno 85 milijuna KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ostala sredstva su raspoređena u šest programa, od kojih su tri dostupna već na našoj stranici. U procesu je mogućnost registracije na našu stranicu. Svi koji se planiraju javiti moraju biti registrirani. Registracija je otvorena do 8. ožujka do 16 sati. Nakon toga radimo posljednje pripreme kako bismo bili spremni za 18. ožujak”, poručila je Lončar.

Povodom početka programa oglasio se i federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

“Smatram da je ovo važna tema i da bi svi trebali biti tu. Programi zapošljavanja, posebno Federalnog zavoda, su nešto što je iznimno važno za sve nezaposlene, a posebno mlade koji izlaze iz sustava obrazovanja i koji žele karijeru planirati u Bosni i Hercegovini. Oni su jedini dokaz i način opstanka u ovoj državi kao i način razvoja ovog društva”, ističe Delić.

Na kraju, ministar je naglasio kako se nada da će se ovakvim projektima i pozivima smanjiti nezaposlenost.

“Znam da zavod ima dobru suradnju s poslodavcima i nadam se da ćemo zajedno kreirati programe i mjere koji će uposliti sve nezaposlene i smanjiti nezaposlenost te da nećemo razmišljati mnogo o uvozu radne snage”, zaključio je Adnan Delić.

Oglasi
LM