viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.05.22 @ 21:37

Ministar prometa Županije Sarajevo Adnan Šteta i direktor Željeznica FBiH Enis Džafić potpisali su Aneks ugovora o obavljanju usluga i sufinanciranju željezničkog putničkog prometa kojim se linija Sarajevo- Podlugovi produžava do Visokog, kako bi i stanovnicima naselja Lješevo bilo omogućeno korištenje vlaka.

,,Na prijedlog Ministarstva prometa i zbog opravdanosti uvođenja linija do Pazarića i Podlugova, Vlada Županije Sarajevo je prihvatila sufinanciranje željezničke linije do Visokog. Vlak do Visokog počinje prometovati od 18. svibnja. Na ovaj način će se i stanovnicima naselja Lješevo, u općini Ilijaš, omogućiti brže, povoljnije i sigurnije putovanje, što je naš konačni cilj”, istaknuo je ministar Šteta.

OGLAS

Od ukupnog broja putnika u Federaciji, 28.715 ili 40 posto je prometovalo upravo na linijama za Pazarić i Podlugove u prvom kvartalu ove godine.

OGLAS

,,Nastavljamo dobru suradnju sa Vladom Županije Sarajevo, koja je prva prepoznala važnost željezničkog prometa. Rezultat uvođenja linija do Pazarića i Podlugova je opravdao očekivanja. Posebno sam zadovoljan što ćemo sada imati vezu Sarajevo- Visoko. Mnogo je prednosti korištenja željeznica jer, pored sigurnosti, masovnog i povoljnog prijevoza, rasterećujemo gužve i istovremeno utječemo na zaštitu ekologije”, istaknuo je direktor Džafić.

OGLAS

Ministar Šteta je izrazio uvjerenje kako će i ostale županije prepoznati važnost željezničkog prometa i da će se stvarati nove linije i jača povezanost u interesu svih građana.

Suradnja Vlade ŽS i Željeznica FBiH će biti nastavljena i unaprijeđena, a red vožnje, informacije o cijeni karata i sve dodatno o liniji Željeznička stanica – Podlugovi – Visoko će biti blagovremeno objavljene na web stranici Željeznica FBiH, priopćeno je iz Službe za protokol i press ŽS.

Oglasi
LM