viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.01.24 @ 09:05

Bivši premijer FBiH Fadil Novalić koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog afere ‘Respiratori’, tijekom gostovanja na jednoj TV emisiji, optužio je pojedine medije, tužitelje, suce, ali i veleposlanstva nekih država, prvenstveno Sjedinjenih Američkih Država za situaciju u kojoj se našao.

Novalić je rekao kako Veleposlanstvo SAD-a financira medije koji njega kritiziraju, kao i da se vršio pritisak na pravosuđe. Na to je danas stigla reakcija iz Veleposlanstva SAD-a. Ističu kako su Novalićeve tvrdnje smiješne.

OGLAS

“Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju nezavisne institucije za provođenje zakona, tužiteljstvo i sudstvo koje rade u ime građana ove zemlje na istrazi, procesuiranju i kažnjavanju korupcije. Uvijek smo pozivali bosanskohercegovačke pravosudne institucije da korumpirane pojedince učine odgovornima za svoja djela. Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država ne utječe na sudske postupke. Tvrdnje  Novalića su smiješne i osmišljene da odvrate pažnju od njegovih pogrešnih postupaka”, naveli su iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država na upit Avaza da prokomentiraju tvrdnje presuđenog bivšeg premijera FBiH.

OGLAS
Oglasi
LM