viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 27.09.23 @ 17:54

Vijeće ministara BiH danas je održalo 13. izvanrednu sjednicu na kojoj su ministri utvrdili pojedinačne prijedloge odluka o ratifikaciji dva sporazuma, ako se odnosi na priznavanje diploma u zemljama Zapadnog Balkana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je pojedinačne prijedloge odluka o ratifikaciji dva sporazuma, i to o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija na Zapadnom Balkanu te o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Srednjoeuropskog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine će pojedinačne prijedloge odluka o ratifikaciji ovih sporazuma dostaviti Predsjedništvu Bosne i Hercegovine radi donošenja odluka.

Sporazumi, kojima se olakšava mobilnost stručnjaka unutar regije, potpisani su u okviru Berlinskog procesa na samitu održanom 3. studenog 2022. godine u Berlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i na ovaj način potvrđuje opredijeljenost za intenziviranje regionalne suradnje i povezivanje sa susjedima, kao i za ispunjavanje obveza u okviru zajedničkog regionalnog tržišta i daljnjeg europskog puta.

Oglasi
LM