viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.07.23 @ 13:33
OGLAS

Na prijedlog premijera Federacije BiH Nermina Nikšića na današnjoj sjednici Vlada Federacije BiH je prihvatila Informaciju o molbi Kluba vodenih sportova „ORKA“ za financijsku podršku u svrhu odlaska Lane Pudar na pripreme i natjecanje na Europskom i svjetskim prvenstvima, sa Inicijativom za izdvajanje sredstava sa pozicije „Tekuće rezerve Vlade Federacije BiH“, iz Proračuna FBiH za 2023. godinu.

OGLAS

Usvojenim zaključkom zaduženo je Federalno ministarstvo financija da za narednu sjednicu Vlade pripremi Prijedlog odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Tekuće rezerve Vlade Federacije za 2023. godinu. Radi se o iznosu od 69.700 KM, a koliko je i tražio Klub.

Naime, Klub vodenih sportova „ORKA“ uputio je molbu za podršku u svrhu odlaska Lane Pudar na pripreme i natjecanja. Riječ je o ovogodišnjim troškovima puta i smještaja neophodnim za odlazak na pripreme i natjecanja. To su pripreme u Antaliji u iznosu od 16.500 KM, potom nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u Beogradu u iznosu od 6.700 KM, te pripremni kamp u Nagasakiju u Japanu u iznosu od 14.000 KM. Potom, riječ je i o nastupu na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Fukuoki u Japanu u iznosu od 8.000 KM, kao i pripremama u Sierra Nevadi u Španjolskoj u iznosu od 13.500 KM, te nastupu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Netanya u Izraelu u iznosu od 11.000 KM.

OGLAS

Kako se ističe u molbi Kluba, na svim ovim natjecanjima Lana Pudar je jedan od favorita za osvajanje najsjajnijih odličja, te bez podrške institucija sa svih razina vlasti, Klub neće moći sve troškove sudjelovanja na pripremama i natjecanjima sam isfinancirati.

OGLAS

Posebno naglašavaju da je Lana Pudar jedini sportaš iz naše države koji je već ispunio A olimpijsku normu i jedini do sada kvalificirani sportaš iz naše države za ljetne olimpijske igre „Paris 2024“.

OGLAS

Vlada je još jednom uputila čestitku Lani Pudar i njenom klubu za izuzetne rezultate koja ova sportašica postiže na natjecanjima.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM