viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.04.24 @ 17:29
OGLAS

Uredba o određivanju marže u prometu u Republici Srpskoj objavljena je u novom broju Službenog glasnika, kažu iz Ministarstva trgovine RS-a.

Uredbu je usvojila Vlada RS-a još 4. travnja, a na snagu stupa osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku RS-a.

OGLAS

Tim aktom dodatno je smanjena marža na osnovne životne namirnice na šest posto u veleprodaji odnosno osam posto u maloprodaji. Proširen je popis proizvoda na koje se ograničava marža i ona iznosi 10 posto u veleprodaji odnosno 12 u maloprodaji. Prvi put ograničava se marža na lijekove i ona iznosi 18 posto u maloprodaji, a u veleprodaji 6 posto.

OGLAS

– Novčane kazne za kršenje uredbe predviđene su od 3000 do 10.000 KM – navode iz Ministarstva trgovine Republike Srpske. Istodobno, nedavno je Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio predložene izmjene Zakona o kontroli cijena, kojima se predviđa da se uređuju odnosi u kontroli cijena proizvoda i usluga na jedinstvenom tržištu FBiH i utvrđuju prava i obveze nadležnih tijela, županija, gradova i općina u vršenju kontrole cijena. Naime, predloženim izmjenama pravna osoba bi, u slučaju nepridržavanja mjera neposredne kontrole cijena, trebala platiti minimalnu kaznu u iznosu od 6000 KM umjesto dosadašnjih 1000 KM, a najveća moguća kazna bila bi 30.000 KM, umjesto dosadašnjih 10.000 KM.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM