viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.04.24 @ 20:04
OGLAS

,,Ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje. Ističem da ovakav narativ ne bi trebao biti prisutan u javnosti”, kazao je zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Slaven Galić.

Po njegovim riječima, Ministarstvo obrane BiH i Oružane snage BiH poštuju Zakon o obrani Bosne i Hercegovine, kojim je točno definirano tko je odgovoran za zapovjedanje i kontrolu nad Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i u kojem slučaju se može proglasiti izvanredno stanje.

OGLAS

,,Izvanredno stanje se proglašava kada postoji bilo kakva prijetnja napada na Bosnu i Hercegovinu ili bilo koji dio BiH ili neposredna ratna opasnost. Ništa od navedenog nije aktualno, iz čega se može zaključiti da nema prostora za proglas izvanrednog stanja”, ocijenio je Galić.

OGLAS

Poručio je kako su EUFOR i NATO u BiH garant sigurnosti. ,,Oni su zaduženi za očuvanje sigurnog i stabilnog okruženja, odnosno potporu sigurnosnim institucijama u BiH, uključujući Oružane snage BiH”, kazao je zamjenik ministra obrane BiH.

OGLAS

Naime, posljednjih dana društvenim mrežama je kružio pamflet u kojem stoji kako je ugrožena sigurnosna situacija u BiH. Navodni potpisnici tog pamfleta su predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, a u kojemu se navodi da je ugrožena sigurnosna situacija u BiH.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM