viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.05.24 @ 10:18
OGLAS

Zapovjednik EUFOR-a u BiH general Laszlo Sticz posjetio je u srijedu u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu vrhbosanskog nadbiskupa metropolitu i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomu Vukšića.

Sugovornici su izrazili radost zbog prvog zajedničkog susreta otkako je general Sticz preuzeo službu zapovjednika EUFOR-a početkom ove godine, prenosi Katolička tiskovna agencija. Zahvaljujući mu na dolasku mons. Vukšić upoznao je svog gosta kako je on, uz službu vrhbosanskog nadbiskupa, isto tako od 2011. i vojni biskup te da zajedno sa svojim suradnicima brine za dušobrižništvo katolika u Oružanim snagama u BiH.

OGLAS

General Sticz nadalje je istaknuo kako su osnovni principi njegovog djelovanja u Bosni i Hercegovini nepristranost i jedinstvo nastupa. U tom smislu sugovornici su razgovarali o mogućnostima zajedničke suradnje u dušobrižništvu za vojnike katolike koji djeluju u Oružanim snagama BiH i onih katolika koji su u sklopu EUFOR-a. Na kraju je vrhbosanski nadbiskup zahvalio misiji EUFOR-a što su u zaštiti mira te je ocijenio njihovu ulogu izuzetno potrebnom i korisnom.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM