Zrak u vitezu
OGLAS
//
Uskoro službena potvrda
Vrijeme objave: 21.10.24 @ 22:33
OGLAS

Ako posjetite stranicu izbori.ba, na konačne rezultate u svim sredinama, pogotovo onima s tijesnom borbom, nećete svugdje naići.

OGLAS

Iako službena potvrda za rezultate lokalnih izbora dolazi nakon mjesec dana te nakon što se okončaju i moguće žalbe, jedno od pitanja jest, gdje je razlog sporije objave rezultata nego što je to slučaj u susjednim zemljama. Smanjen je broj preferencija te će i to pridonijeti brzini prebrojavanja, jer u jednom trenutku je nedostajalo i osoblja u SIP-ovom glavnom centru, ali to je nadomješteno novim ljudima. No svi zazivaju tehnologiju tj. skenere kao će značajno ubrzati rezultate. Zbog negativne etikete na biračkim odborima, neki koji su savjesno radili svoj posao su odustali tvrdi Šehić, te se protivi generaliziranju.

U zemljama okruženja također političke stranke imaju ažurniju i bolju procjenu na samu noć izbora i zapravo je problem odugovlačenja u cijelom povezanom sustavu. U tehničkim izmjenama koje je nametnuo ove godine visoki predstavnik dio je posvećen upravo profesionalizaciji članova biračkih odbora i drugim detaljima koji bi trebali spriječiti zloupotrebu pravila i proces prije svega učiniti pravednijim, a u konačnici i bržim. Više u prilogu RTV HB:

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM