viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 25.01.24 @ 07:46

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je proračun Federacije BiH za 2024. godinu u iznosi od 7,4 milijarde KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usvajanje proračuna podržalo je 60 zastupnika, sedam je bilo suzdržanih, dok je 11 zastupnika glasovalo protiv. Sjednica je počela jučer u 11 sati i trajala je cijeli dan te je proračun usvojen kasno sinoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Zastupničkog doma, potrebno je da izlaslanici u Domu naroda Parlamenta FBiH potvrde tu odluku.

Zastupnici iz opozicijskih stranaka su imali kritike na rukovođenje sjednice osporavajući pravo dopredsjedatelju Mladenu Boškoviću, ali i to što se o proračunu i zakonima koji se vežu za proračun odlučuje po hitnom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uložili su ukupno 26 amandmana, međutim nakon pauze koja je napravljena kako bi ministri razmotrili predloženo, ministar financija Toni Kraljević obavijestio je prisutne na sjednici da je Vlada FBiH odbila sve amandmane. Zatim su zastupnici glasovali o onim amandmanima od kojih predlagači nisu odustali prilikom čega su svi amandmani odbijeni.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) je na sjednici u ponedjeljak tvrdila Prijedlog proračuna Federacije BiH za 2024. godinu u iznosu od 7,4 milijarde KM, što je najveći iznos u povijesti. To je, između ostalog, uzrokovano povećanjom potrošnjom građana i inflacijom koja je pogodila BiH i zemlje Europe i svijeta.

Oglasi
LM