Zrak u vitezu
OGLAS
//
Brčko distrikt bih
Vrijeme objave: 15.10.24 @ 19:59
OGLAS

Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta BiH nastavila je aktivnosti na istraživanju krivičnih djela koja ugrožavaju ispravnost i integritet nedavno održanih “Lokalnih izbora 2024” na podrčuju Brčko distrikta BiH.

OGLAS

Kako je priopćeno iz MUP-a Brčko distrikta vrše se pretresi više lokacija. – S tim u vezi, poduzimajući aktivnosti u akciji kodnog naziva “KUPAC” dana 15. listopada 2024. godine, po prethodno pribavljenim zapovijedima Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, na prostoru Brčko distrikta BiH vrše se pretresanja na više lokacija zbog osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo “Udruživanje radi počinjena krivičnog djela” u stjecaju sa krivičnim djelom “Povreda slobode odlučivanja birača”.

Nastavno na aktivnosti od dana 06. listopada 2024. godine, današnje istražne aktivnosti usmjerene su prema još dvije osobe, oba iz Brčkog – navodi se u priopćenju. Policija Brčko distrikta je na dan održavanja Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini uhitila tri osobe zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo povrede slobode odlučivanja birača.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM