viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.11.21 @ 13:10

Dogovoreno povećanje plaća državnim službenicima u Federaciji BiH od deset posto iskoristit će izabrani političari da bi za isti iznos povećali i svoja osobna primanja piše portal Klix.ba.

Kako isti zakon tretira plaće državnih službenika, ali i izabranih dužnosnika, blagonakloni čin vlasti da ispuni zahtjeve Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudske vlasti i javnim ustanovama Federacije BiH, direktno će se odraziti i na novčanik članova izvršne i zakonodavne vlasti u ovom entitetu.

OGLAS

Ovo je vjerovatno jedan od razloga zbog čega je i ispunjen zahtjev sindikata, koji je argumentiran potrebnom korekcijom po kolektivnom ugovoru, da se prije nacrta proračuna treba utvrditi osnovica za narednu plaću ako su se troškovi života povećali za više od pet posto.

OGLAS

Planirano povećanje plaća čeka odluku Vlade FBiH, a kako se doznaje, već se ugrađuje u projekcije proračuna za narednu godinu. Ovaj rast plaće trebao bi na godišnjoj razini povećati rashode za oko 25 milijuna KM.

OGLAS
Oglasi
LM