OGLAS
Vrijeme objave: 01.07.24 @ 14:18
OGLAS

U Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine (SIP BiH) žrijebom je izvučena kandidatska lista Partije demokratskog progresa (PDP) koja osvaja mandat izaslanika u Domu naroda PSBiH iz Republike Srpske, o čemu će posebnu odluku donijeti SIP.

OGLAS

U bubnju su bile dvije liste – PDP-ova i SNSD-ova, a peti izaslanik će, kako su prenijeli mediji, biti Nenad Vuković iz PDP-a.

Žrijebanje u prostorijama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH održano je s obzirom da su liste PDP i SNSD-a bile izjednačene sa po 12 glasova, a žrijebom se odlučivalo o izboru jednog od pet izaslanika, koji se biraju iz NSRS-a u Dom naroda PSBiH.

OGLAS

Sud BiH ranije je odbio žalbu SNSD-a na odluku Središnjeg izbornog povjerenstva, koja je krajem svibnja ponovo priznala listić PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

OGLAS

Iz SIP-a su ranije priopćili kako su dobili rješenje Suda BiH kojim se odbija žalba SNSD-a, odnosno potvrđuje odluka SIP-a o potvrđivanju rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS.

OGLAS

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM