viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.09.23 @ 18:36
OGLAS

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u emisiji BHT1 Uživo kazao je kako predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik priprema bijeg te da postoje obavještajni podaci o tome. Helez je komentirao potvrđenu optužnicu protiv Milorada Dodika u Sudu BiH.

OGLAS

“Milorad Dodik truje političku situaciju u BiH oko 15 godina i tome je došao kraj. Ovo je vrhunac igre”, kazao je ministar obrane za BHRT. “Za dvije godine, i sada ima veliku ratu otplate kredita iz RS, sa velikim kamatama. Za dvije godine dolazi rata od milijardu i šest milijuna i to je ogromna suma i za razvijenije regije i države u svijetu. “Čitav obruč je stegnut oko Dodika i on nema izlaza, zaključio je.

“Ima nekoliko opcija. Najvjerovatnije zatvor. Imaju već obavještajni podaci da on priprema bijeg iz BiH. On se ne može izvući iz ove situacije. Sam sebi je napravio ovo. Godinama govori da je RS ugrožena. Sam sebi govori da će netko ukinuti RS, pa je brani”. Puno je uvreda izrekao na račun BiH i najbrojnijeg naroda, rekao je ministar Helez. “I to će mu se vratiti kao bumerang i najviše koristi će imati građani sjeveroistočne BiH”. Kompletan razgovor pogledajte u nastavku:

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM