viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.08.23 @ 08:58
OGLAS

Povodom 28. godišnjice deblokade Bihaća i Krajine bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je u Bihaću sa zapovjednikom Petog korpusa Armije BiH generalom Atifom Dudakovićem.

Denis Bećirović, kako je priopćeno iz njegova ureda, odao je priznanje generalu Atifu Dudakoviću za “ogroman doprinos u borbi za obranu Republike Bosne i Hercegovine tijekom agresije, kao i postratnoj izgradnji obrambenog sustava Bosne i Hercegovine”. Bećirović je naglasio da su borci Petog korpusa, koji je predvodio general Dudaković, časno branili državu Bosnu i Hercegovinu u vrijeme potpunog okruženja Bihaća i Krajine.

OGLAS

On je istaknuo da je to činjenica koja se mora reći jasno i glasno, jer da nije bilo boraca Petog korpusa Armije BiH Bihać bi doživio sudbinu Srebrenice.

OGLAS

Sugovornici su naglasili da je od posebne važnosti sada u vremenu mira nastaviti zalaganje za očuvanje neovisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Suglasili su se kako je put države Bosne i Hercegovine u EU i NATO nezaustavljiv proces.

OGLAS

Podsjetimo Atifu Dudakoviću sudi se zazločine počinjene na području Bosanskog Petrovca, Ključa, Bosanske Krupe i Sanskog Mosta, uključujući ubojstva više od 300 osoba, progone i uništenje vjerskih objekata.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM