viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.05.22 @ 16:14

Još se utvrđuju okolnosti tragedije koja je potresla Tešanj, a nakon što je mladić Almedin Dugalić (18) preminuo nakon proslave svog 18. rođendana. Iako postoji nekoliko verzija uzroka smrti mladića, poput one da su mu prijatelji  stavljali određene supstance u piće, obdukcijom koja je zakazana za danas bit će utvrđen uzrok smrti mladog Dugalića.

Kako je za “072info” izjavio Elvedin Fišek, glasnogovornik MUP-a ZDŽ, Policijska uprava Tešanj obaviještena je kako je u Službu hitne pomoći dovezeno lice inicijala A.D. iz Tešnja, rođen 2004. godine u 4 sata. ,,Imao je zdravstvene probleme koji su se komplicirali, a zbog kojih je proslijeđen u Opću bolnicu Tešanj. Nakon neuspješnih pokušaja reanimacije, konstatirana mu je smrt u 6.40 sati”, kaže Fišek.

OGLAS

Ističe kako su očevid na licu mjesta obavili službenici PU Tešanj uz prisustvo i nadzor dežurne županijske tužiteljice. U tijeku dana bit će obavljena i obdukcija. Uzeti su i uzorci za potrebna vještačenja, a nakon čega će biti poznati uzrok smrti, naglašava Fišek za 072info.

OGLAS

Nije mogao potvrditi niti demantirati je li dosadašnjim očevidnim i operativnim radnjama ustanovljeno postoje li elementi krivičnog djela u ovom konkretnom slučaju. Međutim, kako saznaje 072info, u vezu sa smrti mladića dovode se četiri osobe, odnosno prijatelji preminulog mladića.

OGLAS

Neslužbeno se saznaje kako su oni i ispitani u policiji, međutim, glasnogovornik Fišek nije mogao potvrditi je li ima uhićenih u ovom slučaju.

,,Uhićeni su četiri prijatelja, dvojica su sinovi policajaca pa se sve zataškava. On je bio ranije mrtav, prije nego je dovezen u bolnicu. Dva prijatelja su pobjegla iz kuće kada su čuli kako je preminuo”, tvrdi izvor za 072info. 

Podsjetimo, ranije je objavljeno kako je Dugalić bio povučen, a njegovi prijatelji, navodno, su mu stavljali supstance u piće kako bi vidjeli njegovu reakciju na to. Međutim, od pretjerane doze supstanci koje su mu sipali u piće došlo je do srčanih komplikacija uslijed čega je mladić i preminuo. Ipak, službene okolnosti misteriozne smrti mladog Dugalića otkrit će obdukcija koja će biti obavljena danas.

Oglasi
LM