OGLAS
Vrijeme objave: 24.05.23 @ 07:55
OGLAS

Španjolska policija, u okviru akcije „Nebok“, uhitila je 15 pripadnika organizirane kriminalne grupe. Među uhićenima su državljani Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Oni se terete za višemilijunske pljačke u provincijama Alicante, Castellon i Valencija, prenosi španjolski El Pais.

OGLAS

Žrtva poznati trener

Prilikom uhićenja, kod osumnjičenih je nađen nakit u vrijednosti višoj od 900.000 eura. Uhićeni se terete i da su čak i od poznatog španjolskog nogometnog trenera ukrali vrijedne dragulje, ali se ne piše koji. – Članovi bande, od kojih je većina iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, osumnjičeni su za seriju pljački u kojima je ukradena roba milijunske vrijednosti. Oni se sumnjiče da su, koristeći lažne dokumente pljačkali širom Španjolske, a da su među njihovim žrtvama i neke poznate javne ličnosti ove zemlje – prenosi El Pais.

OGLAS

Pronađeno 900.000 eura

OGLAS

Prilikom uhićenja, kod osumnjičenih je pronađen dio plijena koji su opljačkali, i to nakit i satovi vrijedni više od 900.000 eura, automobili vrijedni oko 50.000 i ostala oprema među kojima ima i quadova, detektora metala, toki-vokija, kao i 50.000 eura u gotovini. Navodi se, kako je kriminalna grupa bila organizirana na vrhunskom nivou i da je svaki član bande imao prethodno određenu funkciju. Navodno, pripadnici grupe su u svojim pljačkaškim pohodima za komunikaciju koristili voki-toki uređaje, ali i mobilne telefone koje su bacali nakon izvedenih akcija. – Neprestano su mijenjali vozila i stanove u kojima borave i to obično nakon izvedene pljačke. Živjeli su na visokom nivou i to samo zahvaljujući pljačkanju bogatih. Jednom prilikom su lažnim novcem kupili dva sata rolex i to za 40.000 eura – piše španjolski portal, a prenose Nezavisne.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM