viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Iz cazina
Vrijeme objave: 14.09.24 @ 18:48
OGLAS

U stravičnoj nesreći u okrugu Kufstein u Austriji poginuo je mladi bračni par iz BiH tridesettrogodišnji Esad Hajdarević koji je rodom iz Jezerskog i dvadesetosmogodišnja Almedina iz Jezerskog kod Cazina, dok je njihova dvogodišnja beba teško povrijeđena.

OGLAS

Kako se navodi, Hajdarević se zabio u automobil šezdesetpetogodišnjeg mještana koji je vozio ispred. Uslijed sudara, automobil je proklizao i udario u ogradu. Kako pišu austrijski mediji, žena je ostala zarobljena u vozilu, a nju je izvukla Vatrogasno-spasilačna služba. Dijete je u nesreći zadobilo teške tjelesne povrede i prevezeno je u Okružnu bolnicu Kufstein.

Mladić je na licu mjesta reanimiran, a zatim je prebačen u bolnicu sa teškim povredama. Žena je također zadobila teške povrede.

OGLAS

Brojni prijatelji, ali i rodbina u nevjerici su primili vijest o pogibiji mladog bračnog para. Prijatelji se opraštaju na društvenim mrežama od Esada i Almedine. “Bili su mladi roditelji, poznati po vedrom duhu, i njihova smrt je ogroman gubitak za sve koji su ih poznavali”, “Ujak moj, bio si mi kao stariji brat, nikad me nisi uvrijedio i pogrdio, poštovao si me i volio, da mi vas Bog uvede u najljepše rajske ljepote, a malog ću ja paziti i čuvati koliko god budem u mogućnosti, volim vas”, “Jezerski danas tuguje jer nas je napustio naš dobri Esad Hajdarević. Ostat će upamćen po svojoj duhovitosti i dobrom srcu koje je posjedovao. Molimo Boga da se smiluje Esi i njegovoj supruzi i da ih uvede u rajske bašte, a obitelji Hajdarević da podari strpljenja u ovim teškim trenucima”, samo su neki od komentara.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM