viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.12.21 @ 09:54

Policijski službenici PS Jajce uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“  koje je izvršeno u proteklom periodu na području općine Jajce.

Naime, dana 16.12.2021.godine u PS Jajce je prijavljena „Teška krađa“ koja je izvršena na štetu objekta džamije Esme Sultanije u Jajcu, općina Jajce. Prema prijavi od strane NN izvršitelja ili više njih je ukradena metalna kasa sa novcem.

OGLAS

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela E.K., i  A.Z., obojica iz Jajca.

OGLAS

Rasvijetljeno je i krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge“ koje je počinjeno dana 19.12.2021.godine u KPZ Busovača.

OGLAS

Radeći na rasvijetljavanju predmetnog krivičnog djela, službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičeni za njegovo izvršenje M.D. rođen 1996.godine iz Travnika.

Također, policijski službenici PS Fojnica uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ koje je izvršeno dana 28.12.2021.godine. Tom prilikom pričinjena je znatna materijalna šteta JKP „Ščona“  Fojnica.

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela R.G. rođen 2000.godine iz Fojnice.

Protiv osumnjičenih slijedi podnošenje Izvješća nadležnom Županijskom tužiteljstvu o počinjenim krivičnim djelima.

Oglasi
LM