viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.08.23 @ 14:06
OGLAS

Nakon se što je u javnosti pojavila informacija kako je u Vitezu došlo do nemilog događaja u kojemu je mladić (18.) zadobio tjelesne povrede, redakciji portala viteški.ba javila se majka te osobe, ali i drugi dionici događaja koji se dogodilo u Vitezu u noći s 27. na 28. srpnja.

S time u vezi, novinari portala Viteški.ba, poštujući novinarsku praksu i regulativu, odmah su pokušali službeno provjeriti navode kroz kontakte s MUP-om ŽSB no, do danas bezuspješno. I tijekom današnjeg dana pokušali smo stupiti u kontakt s glasnogovornikom Ministarstva unutarnjih poslova, koji je ostao nedostupan, a i u službenoj informaciji MUP-a izostalo je izvješće o ovom događaju. Vjerojatno svjesni pritisaka javnosti te napisa na društvenim mrežama za viteški.ba je danas oko 13:00 potvrđeno kako će izdati službeno očitovanje u kojem stoji:

OGLAS

Dana 27.07.2023. godine oko 23,55 sati u PS Vitez je prijavljena je tuča u ulici Kulina Bana,
općina Vitez. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli službenici policije gdje su zatekli dvije osobe M.J i D.J. koji su sudjelovali u tuči, dok je M.P. rođen 2005. godine iz Viteza zatečen u bolnici Nova Bila, sa zadobivenim povredama. U suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom službenici policije poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi ovog događaja, naveo je MUP, a doznaje se kako je M.J. Mario Jukić trener i profesor.

OGLAS

Majka povrijeđenog Maura Petrovića u svome dopisu medijima i portalu viteski.ba istaknula je kako je njen sin uspješan sportaš i uzoran učenik te da je napadnut, pretučen iz razloga jer je odgurnuo gumu koja je udarila u parkirano vozilo. Navela je da je Mauro pretrpio povrede: “nagnječenje lubanje, frakturu nosa i nagnječenje vilične kosti”.

OGLAS

U cilju adekvatnog informiranja javnosti uredništvo portala viteški.ba još jednom naglašava da u potpunosti osuđuje svaki oblik devijantnog i nasilnog ponašanja te pravo javnosti na transparentno informiranje, što je potvrđeno do sada kroz iznošenje niza informacija iz Viteza i srednje Bosne o kojima je javnost informirana gotovo isključivo putem portala viteški.ba. Važno je kazati kako informacije ovoga tipa iznosimo i prenosimo isključivo nakon potvrde službenih organa imajući u vidu pravnu regulativu i novinarsku praksu.

To osobito naglašavamo, poučeni ranijim iskustvima kako nepotpune informacije mogu donijeti krivu sliku o ovakvim i drugim sličnim događajima koje osnovano uznemiruju javnost. Informacije ovog karaktera ne želimo objavljivati sve dok uredništvo portala ne bude u posjedu službene informacije nadležnih institucija.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM