viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.12.21 @ 10:53

U nastavku koordiniranih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog dana realizirana je uspješna akcija na području Viteza i Busovače.

Naime, dana 23.12.2021. godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i PU Kiseljak, na osnovu zapovijedi Općinskog suda Travnik, izvršili su pretrese na četiri lokacije na području općina Vitez i Busovača. Tom prilikom je pronađeno oko 5 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed.

OGLAS

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ slobode su lišeni: A.Z. rođen 1994. godine iz Busovače, T.B. rođen 2003. godine iz Busovače, i J.H. rođen 1995. godine iz Viteza.

OGLAS

U suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom protiv osumljičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

OGLAS

Važno je napomenuti da je ovo treća akcija u ovoj godini koja je imala za rezultat pronalazak veće količine opojnih droga. U prethodne dvije akcije pronađeno je ukupno oko 22 kg opojne droge Speed.

Sa navedenim i sličnim aktivnostima službenici policije će nastaviti i u narednom periodu.

Oglasi
LM