viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.03.24 @ 21:03

U prometnoj nesreći koja se oko 16:25 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Jelina kod Zenice, teške tjelesne povrede zadobio je vozač “golfa”, potvrdio je glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije Samir Valentić.

– U nezgodi su sudjelovali putničko motorno vozilo “golf” kojim je upravljao O. H. iz Zenice, rođen 1971. godine, te putničko motorno vozilo “škoda” kojim je upravljao C. G. (r. 1981.) iz Sarajeva.

OGLAS

Vozaču “golfa” odmah je ukazana pomoć na licu mjesta, najvjerojatnije se radi o lomu ruke te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Naknadno se na povredu požalio i vozač “škode”, koji je također prevezen u KBC, ali još nemamo utvrđen stupanj povreda za njega – kazao je Valentić.

OGLAS

Promet je duže vrijeme bio potpuno u prekidu, a uviđaj vrše pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave 1 Zenica.

OGLAS

Danas oko 15:05 sati, nesreća se dogodila i u Olovu, na magistralnom putu M-18, u ulici Tuzlanska, gdje su sudjelovali “audi”, kojim je upravljao M.M. iz Olova, te biciklista B. B., rođen 2008. godine.

Biciklista je, dodaje Valentić, prevezen na Univerzitetski klinički centar Sarajevo, ali još nemaju informacija o stupnju povreda koje je zadobio.

Oglasi
LM