viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.11.21 @ 18:23
OGLAS

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije su u proteklom periodu, poduzimajući mjere i radnje u suradnji i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, uspješno rasvijetlili i dokumentirali krivično djelo ,,Pronevjera u službi” iz člana 384. stav 3. Krivičnog zakona Federacije BiH, kojim je direktno oštećeno Dioničko društvo ,,BH Telecom” Sarajevo za iznos od 55.896,95 KM, piše 072info.com.

Nakon provedenih istražnih i drugih radnji, službenici su dana 01.11.2021. godine, lišili slobode lice H.H., rođeno 1984. godine, iz Zenice, i isto zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje.

OGLAS

Kako je utvrđeno sprovedenom istragom, osumnjičeni H.H. je kao uposlenik Dioničkog društva ,,BH Telecom” Sarajevo, u prethodnom periodu nezakonito prisvojio trideset četiri mobilna telefonska aparata vlasništvo navedene kompanije, te iste prodao osobno ili posredstvom drugih osoba na području Bosne i Hercegovine, čime je stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od 55.896,95 KM, a za navedeni iznos oštetio Dioničko društvo ,,BH Telecom” Sarajevo.

OGLAS

Osoba lišena slobode je u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije i zavedena je kriminalistička obrada, nakon čega je dana 02.11.2021. godine, uz Izvješće o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršitelja, predana na nadležnost i daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM