viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.05.22 @ 07:00

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naložilo je jučer svim osnovnim školama koje su u okviru organizacije škole u prirodi ili izleta na Jahorini u narednom periodu dogovorile smještaj u hotelu ,,Nebojša”, da obustave dalju realizaciju radi brige za zdravlje i sigurnost učenika.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske informirano je kako je 12 od 103 učenika Osnovne škole ,,Branko Radičević” iz Banja Luke, koji se u okviru škole u prirodi nalaze na Jahorini i smješteni su u hotelu ,,Nebojša”, imalo stomačne tegobe i temperaturu, priopćeno je iz ovog ministarstva.

OGLAS

Prema informacijama koje je Ministarstvo dobilo od rukovodstva škole, ovih 12 učenika je izolirano, medicinski zbrinuto i nalaze se pod stalnim nadzorom pedijatra.

OGLAS

,,Zbog toga je Osnovnoj školi ‘Branko Radičević’ Banja Luka naloženo da se odmah prekine izvođenje škole u prirodi, te da se učenici vrate u Banja Luku”, navodi se u priopćenju.

OGLAS

Kako su istaknuli, obzirom kako je nedavno iste simtome imao određen broj učenika Osnovne škole ,,Petar Kočić” iz Prijedora, naložili su jučer svim osnovnim školama koje su u okviru organizacije škole u prirodi ili izleta na Jahorini u narednom periodu dogovorile smještaj u hotelu ,,Nebojša”, da obustave dalju realizaciju radi brige za zdravlje i sigurnost učenika.

,,Zatražili su jučer da Republička uprava za inspekcijske poslove u hotelu ‘Nebojša’ obavi ponovno izvanredni inspekcijski nadzor i pregleda uzorke hrane i radnih površina, te izvrši izvanredni sanitarni pregled zaposlenih radnika kako bi se utvrdio uzrok obolijevanja učenika koji borave u ovom hotelu”, ističe se u pripćenju resornog Ministarstva.

Kako je za “Nezavisne” rekao Siniša Rendić, desetak učenika petog razreda su na četvorodnevnoj školi u prirodi na Jahorini, dobili stomačne tegobe.

,,Djeca imaju virozu i pod stalnim su nadzorom pedijatra. Imaju nisku temperaturu, a sada se već dobro osjećaju. Sa njima je pedijatar koji prati njihovo stanje”, kazao je Rendić.

Oglasi
LM