viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.09.23 @ 11:05
OGLAS

Facebook je izvijestio da će početkom prosinca ukinuti rubriku vijesti u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj i fokusirati se na kratke videosadržaje. Odluka je donesena u skladu s Facebookovom strategijom usmjeravanja resursa na područja koja više zanimaju korisnike, tvrde u kompaniji.

OGLAS

Korisnici posjećuju platformu u prvom redu radi društvenih veza i istraživanja interesa, a ne radi vijesti i političkog sadržaja, naglašavaju. Prema podacima Facebooka, informativni sadržaj čini manje od tri posto pregleda na platformi na globalnom nivou, prenosi Hina.

Promjena neće utjecati na ostale Metine proizvode i usluge u Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj i korisnici će i dalje moći pristupiti novinskim člancima kroz podijeljene poveznice.

OGLAS

Europski izdavači zadržat će pristup svojim računima na Facebooku i rubrici Pages, koji im omogućuje objavu poveznica na sadržaj i usmjeravanje korisnika na web stranice.

OGLAS

Mogu koristiti i proizvode kao što su Reels i sustav oglašavanja kako bi dosegnuli širu publiku i zadržali kompletan prihod od linkova na vanjske poveznice.

OGLAS

Facebook će poštovati ugovore sa izdavačima u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj dok ne isteknu, ali ne planira sklapati nove za objavu informativnog sadržaja na Facebook Newsu.

Ističu i da ne pripremaju nove proizvode posebno prilagođene izdavačima vijesti napominjući da će ustrajati u povezivanju korisnika s pouzdanim informacijama.

Kompanija surađuje s neovisnim fact checkerima, koje je certificirala Međunarodna mreža za provjeru činjenica, u analizi i ocjeni potencijalnih viralnih dezinformacija u svojim aplikacijama, poručili su.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM