viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.05.22 @ 16:01

Suosnivač “Microsofta” milijarder Bill Gates smatra da postoji 50 posto šanse da se u sljedećih 20 godina pojavi nova pandemija i da će njeno porijeklo vjerojatno biti prirodno.

,,Ljudska populacija raste i zadiremo u sve više ekosustava. Zato prognoziram da postoji 50 posto šanse da ćemo imati novu pandemiju prirodnog porijekla u sljedećih 20 godina, kao rezultat klimatskih promjena”, rekao je Gates za španjolski list “Eldario“.

OGLAS

Gates, koji je nedavno objavio knjigu “Kako spriječiti sljedeću pandemiju”, objasnio je da bi sljedeća pandemija mogao biti grip, nova vrsta virusa iz obitelji koronavirusa, pa čak i virus koji napravi čovjek, što je nazvao “vrlo zastrašujućim scenariom”.

OGLAS

Svjetska zdravstvena organizacija prijavila je u travnju da je broj potvrđenih slučajeva covida 19 u svijetu premašio 500 milijuna.

OGLAS

Gates je bio aktivan sudionik globalnih napora distribucije dijagnostike, lijekova i cjepiva protiv covida 19, putem svoje “Fondacije Bill i Melinda Gates”, kao i u suradnji sa UN-om.

Oglasi
LM