viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.10.23 @ 07:49
OGLAS

Na sjednici povjerenstva za promet i komunikacije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) k znanju je primljena Dopuna informacije Ministarstva komunikacija i prometa BiH o prijenosu javnih poslova.

U vezi sa točkom dnevnog reda koja se odnosila na razmatranje Prijedloga odluke o javnom saslušanju – stanje u oblasti prijenosa javnih ovlaštenja koje je realiziralo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, a čiji je predlagač Šemsudin Mehmedović, Povjerenstvo je usvojilo zaključak po kome se neće izjašnjavati o ovoj točki dnevnog reda dok se ne završi državna revizija u ovom Ministarstvu.

OGLAS

Povjerenstvo je razmotrilo informaciju i odgovore dostavljene u skladu sa zaključcima s tematske sjednice Povjerenstva, te primila k znanju Informaciju Ministarstva komunikacija i prometa BiH o Prednacrtu zakona o osnovama sigurnosti prometa na putovima u Bosni i Hercegovini, kao i odgovor Ministarstva pravde Republike Srpske.

OGLAS

Povjerenstvo je primilo k znanju i Izjašnjenje Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine, te usvojila zaključak kojim je konstatirala da u Bosni i Hercegovini u prosjeku godišnje zastari oko šest milijuna KM novčanih kazni koje su izrečene zbog prometnih prekršaja.

OGLAS

Traži od Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH da Povjerenstvu dostavi informaciju da li je, u skladu s člankom 9. stavak (1) Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja prekršajne evidencije, za period 2021. i 2022. godina dostavljala izvješće Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine, Federalnom ministarstvu pravde, Ministarstvu pravde Republike Srpske i Pravosudnom povjerenstvu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine o nenaplaćenim novčanim kaznama koje imaju rok naplativosti tri godine, počev od dana unosa novčane kazne u elektronsku evidenciju podataka.

K znanju su primljene Informacija Ministarstva komunikacija i prometa BiH u vezi sa izradom novog Zakona o poštanskom sustavu Bosne i Hercegovine, Informacija Ministarstva komunikacija i prometa BiH o aktivnostima na realizaciji strateškog projekta izgradnje autoputa/brze ceste Sarajevo – Beograd, te Informacija Regulatorne agencije za komunikacije BiH, dostavljena po zaključku s 10. sjednice Povjerenstva.

Članovi Povjerenstva primili su k znanju i Informaciju o održanom sastanku s predstavnicima Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u, te usvojili zaključak kojim traže od Ministarstva komunikacija i prometa BiH da Povjerenstvu dostavi sveobuhvatnu informaciju o naplati i raspodjeli RTV takse, kao i mogući prijedlog za prevladavanje evidentnih problema u funkcioniranju naplate i raspodjele RTV takse, priopćeno je iz PSBiH.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM