viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.11.23 @ 21:21

U naseljenom mjestu Barice kod Donjeg Vakufa prodaje se kuća i zemlja sa još jednim pomoćnim objektom za samo 1.950 eura ili 3.900 konvertibilnih maraka. Međutim, to je puno novaca za sedmeročlanu obitelj Emine i Mersedina Kičin koja živi u jednoj sobici od dvadesetak kvadrata.

Predsjednik mjesne zajednice Vrbas Fehidin Burzić pokrenuo je akciju i pozvao ljude da pomognu ovoj sedmeročlanoj obitelji otkupiti kuću kako bi imali krov nad glavom. Obitelj sa petero djece sada živi u jednoj sobi u kući Eminine majke. Inače u toj jednoj kući stanuje čak 15 članova uže i šire obitelji.

OGLAS

O njihovoj situaciji prilog je snimio novinar iz Viteza Srećko Stipović, a samo sat vremena nakon što je objavljena tužna priča, novinaru se javio poznati stočar i poduzetnik iz Kaknja Muhamed Mušija koji je kupio ruševnu kuću i zemljište te ih odlučio pokloniti obitelji koja sanja o svom domu.

OGLAS

Sada se prikuplja novac za obnovu kuće kako bi se osposobila za život, prenosi Klix.

OGLAS

Također, javio se Hidajet Mušija iz Njemačke gdje radi, inače rođak od Muhameda i obećao platiti kompletnu stolariju za kuću obitelji Kičin iz Donjeg Vakufa.

Svi koji su sudjelovali u širenju priče i pružanju pomoći vjeruju da će biti donacija i za krov i da će obitelj do proljeća useliti u svoju kuću.

Oglasi
LM