viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.07.23 @ 12:07

U Bosni i Hercegovini na sceni je praksa da pojedine komercijalne banke imaju različite uvjete kada su u pitanju kamate za kredite, oročenje novaca…, ovisno u kojem dijelu države ili entiteta se nalaze njihove poslovnice.  

Kako je Faktoru rečeno u Agenciji za bankarstvo Federacije BiH, banke ne rade ništa što nije dozvoljeno postojećom zakonskom regulativom.

OGLAS

,,Mi nadziremo rad banaka i u ovom aspektu njihovog djelovanja nema ništa protuzakonito. Banke, svaka pojedinačno, pažljivo rade procjene rizika, financijske moći lokalnog stanovništva i drugih činitelja na osnovu kojih određuju visinu kamata za kredite, oročene štednje…”, rečeno je u Agenciji.

OGLAS

Tražili su informacije i od komercijalnih banaka i do objave ovog teksta dobili su dva odgovora.

OGLAS

,,Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina je pravna osoba posluje na cijeloj teritoriji BiH, te ima jedinstven tarifnik naknada za sve svoje klijente”, odgovoreno je iz ove banke.

Nekoliko građana obratilo se Faktoru tvrdivši kako je različit tarifnik naknada u FBiH i RS-u kada je u pitanju Addiko Bank.

,,Mi smo, skoro, pa dvije različite pravne osobe. Za ostale informacije obratite se Addiko Bank Sarajevo”, kazali su u Addiko Bank Banja Luka.

OGLAS
Oglasi
LM