viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.04.22 @ 14:14
OGLAS

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su proteklih dana poduzimali intenzivne mjere i radnje, u suradnji i pod nadzorom Tužiteljstva ZDŽ, na rasvjetljavanju i dokumentiranju tri dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi Županijskog suda u Zenici, koje su upućene od nepoznate osobe pozivom na telefonsku centralu Suda.

Izvršenim KDZ pregledima zgrade Suda utvrđeno je da se radilo o lažnim dojavama.

OGLAS

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa lažnim dojavama može dovesti osoba inicijala H. M. (1988.) iz Doboj Juga.

OGLAS

Kako je utvrđeno, spomenuta osoba je za vrijeme dok se nalazila na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno- popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica, sa telefonske govornice 15.04.2022. godine u 08.25 sati, kao i dana 21.04.2022. godine u 11.07 sati, pozvala broj centrale Županijskog suda u Zenici i lažno prijavila da je u sudu postavljena bomba.

OGLAS

U međuvremenu, odnosno dana 1.04.2022. godine, putem druge osobe dogovorio je da lažno prijavi da je u zgradi suda postavljena bomba, na koji način je počinilo krivično djelo– lažno prijavljivanje.

Nad H. M. je zavedena kriminalistička obrada te je ispitan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se sumnjiči, priopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a ZDŽ.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM