viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.09.23 @ 07:43
OGLAS

Dvostruki ubojica Aleksa Mican koji je pušten na dopust, jučer se nije vratio u zenički zatvor, potvdio je za Klix.ba Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Kako je Isak kazao Mican je na dopust pušten prije nego što je on preuzeo funkciju direktora te s obzirom na to da se nije vratio za njim je raspisana potjernica.

OGLAS

Redžo Kahrić, sada već bivši direktor KPZ-a Zenica, pustio je Micana na dopust, a trenutno nije poznato je li ovo prvi put da je Mican pušten izvan prostorija zeničkog zatvora.

OGLAS

Mican je 2004. godine ubio Senada Lepiricu i Adema Ćatića, radnike tvrtke “IT Computers”, u stanu koji je unajmio u naselju Mojmilo, a zatim je ukrao pet laptopa. U radnike je ispalio 12 metaka.

OGLAS

Osuđen je na 25 godina zatvora, a do sada je odslužio 19 godina.

Protiv Micana je od 2000. godine podneseno 30 prijava zbog više kaznenih djela. Za njim su raspisane i dvije potjernice. Jednu je raspisao Općinski sud u Sarajevu 2002., a drugu Općinski sud u Zenici 2004. godine.

Aleksa Mican, čije je pravo ime Anis Kundalić, koristio je tokom svojih prevara i drugih kriminalnih radnji brojna imena.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM