viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.11.23 @ 06:54

Nakon što je federalni premijer Nermin Nikšić u Centralnom dnevniku Face TV govorio o radu smijenjene uprave Autocesta te očite zloupotrebe položaja i ovlasti prilikom kupovine zemljišta na području općine Žepče, javnost opravdano očekuje kako će predmetni slučaj biti istražen.

Naime, Nikšić je iznio informaciju kako su pojedinci zloupotrijebili informaciju o trasi autoputa te od vlasnika kupili zemljište po cijeni od 36.000,00 KM, zatim isto zemljište prodali Autocestama za 460.000,00 KM. Javnost špekulira o pojedincima koji su znali i mogli imati tu informaciju, te istu zloupotrijebili i dotadašnjeg vlasnika prevarili te istu prodali Autocestama za 15 puta veću cijenu.

OGLAS

Poznato je i kako Federalni ministar policije Ramo Isak dolazi s ovog područja te kako čini i bitnu kariku u novoformiranoj vlasti na nivou županije ali i FBiH, javnost s pravom očekuje kako će iskoristiti svoju ulogu te pokrenuti istražne i druge radnje koje će dovesti do rasvjetljavanja ovog slučaja. S obzirom da je Isak najavljivao snažne iskorake u radu federalnog MUP-a, vjerujemo kako će ovaj slučaj biti dio prioriteta u radu njegovog ministarstva.

OGLAS
Oglasi
LM