viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 16.03.22 @ 08:36

Protiv Banjalučanina D.I. kao i O.S. i F.G.G. iz Nove Bile Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije podiglo je optužnicu koja ih tereti za razbojništvo u kući u Austriji u kojoj je nastradala vlasnica Elizabet Fašl (86).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu Nezavisne, ranije je optužnicu protiv njih bilo podiglo Tužiteljstvo BiH, ali je predmet prebačen u Tužiteljstvo Srednjobosanske županije te je ovu optužnicu sada potvrdio i Županijski sud u Novom Travniku. Prema optužnici, trojac je po prethodnom dogovoru u periodu od 13. travnja do 15. travnja 2011. godine otputovao u Austriju, gdje su se sastali sa osuđenim S.M.i B.P. . “Zajedno s njima formirali su grupu ljudi od najmanje pet osoba, kao udruženje za povremeno činjenje kaznenih djela. Navedena grupa je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje pripadnike i druge osobe, djelovala na teritoriji Austrije na način da je svako od pripadnika grupe po prethodnom međusobnom dogovoru davao svoj doprinos izvršenju kaznenih djela”, navodi se u optužnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se da su se u noći sa 20. na 21. travanj 2011. dovezli do kuće oštećene u gradu Grosau. Prethodno su dobili informaciju da se u kući u sefu nalazi veća količina novca i zlatnog nakita. “Potom su napravili otvor na staklu prozora te upotrebom žice otvorili prozor kuće kroz koji su ušli u unutra te izvršili premetačinu stvari kako bi pronašli zlato i novac”, navodi se u optužnici. Navodi se da je žena bila u kući, a probudila ju je buka te su je razbojnici spriječili da pozove pomoć tako što su joj pertlama za cipele vezali ruke, a platnenom krpom vrat, usta i noge. Pored toga, kako se navodi u optužnici, prekrili su žrtvu sa više deka. “Nastavili su preturati po kući. Kada su pronašli sef i ključ istog, otvorili su ga i prisvojili zlatni nakit i novac u neutvrđenom iznosu, potom su napustili kuću i lice mjesta”, stoji u optužnici.

Uhićeni u akciji “Sigurnost”

Žrtvu koja je bila starije dobi ostavili su tako vezanu i pokrivenu dekama, zbog čega se ona ugušila. Optuženi su uhićeni 2014. godine u akciji “Sigurnost” zbog sumnje da su se bavili organiziranim kriminalom, preprodajom droge, oružja i zelenarenjem. Banjalučanin D.I. uhićen je i zbog sumnje da je zajedno sa više osoba sudjelovao u otmici vozila BMW X6 vrijednog oko 100.000 eura od sina suvlasnika jednog auto-salona. Optuženi F.G.G. povezivan je sa najpoznatijim imenima iz svijeta organiziranog kriminala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM