viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.08.23 @ 16:11
OGLAS

Za veliki broj građana, kolovoz je u znaku brojnih troškova. Jedna od značajnijih stavki je i nabavka ogrjeva koji je ove godine i do 30 posto skuplji, javlja BHRT.

Skupo je, ali grijati se moramo, jednoglasni je stav građana Bijeljine. Iz straha od dodatnog poskupljenja na jesen, kažu da je kupovina ljeti sigurnija.

OGLAS

Prosječno domaćinstvo u Semberiji potroši prosječno od 6 do 10 kubnih metara drva, i od 5 do 6 tona ugljena, kažu prodavači. Ogrjev je ove godine i do 30% skuplji nego prošle.

OGLAS

,,Drvo je ove godine poskupjelo u šumarijama za 20 KM po kubiku, transport za 10 KM skuplji po kubiku, slabija je ponuda drveta. Cijena drveta po kvadratnom metru je 150 KM s dostavom na adresu. Sve vrste drveta imamo. Ugalj je 220 KM po toni.”

OGLAS

Mnogi su prethodnih godina grijanje na čvrsta goriva zamijenili grijanjem na struju, ali procjene su da ni to više nije tako isplativo niti pouzdano.

Jovan Vasilić, predsjednik Udruge potrošača ,,Zvono”

Možemo očekivati najvjerojatnije da će doći do korekcije proizvođačkih cijena struje, tako da će onda cijena grijanja na struju sigurno značajno otići gore, ako veliki broj potrošača prijeđe na struju, na grijanje na struju. Pitanje je u kakvom stanju nam je električna mreža.”

Kako bi pomogli sugrađanima da uštede, a u isto vrijeme i riješili ogroman problem zagađenosti zraka tijekom zimskih mjeseci, u Bijeljini su najavili subvencije za ugradnju toplotnih pumpi.

Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine

,,Raspisana su dva javna poziva. Maksimalan iznos subvenicije je šest tisuća KM ili 30 posto.”

Ako je za utjehu potrošačima, prodavači smatraju da će se ove cijene održati i da neće biti novog skoka cijena na jesen.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM