OGLAS
Vrijeme objave: 24.05.23 @ 17:59
OGLAS

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković komentirao je posljednje poteze pravosuđa i akcije koje se provode prethodnih dana i tjedana.

OGLAS

Komentirajući novinski upit o posljednjim uhićenjima bh. veleposlanika i načelnika, kazao je da se ove stvari nisu ranije događale zbog pritiska na rad pravosuđa kroz Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA) i druge alate kojima je upravljao ovaj sustav.

,,Tome danas svjedočimo, bez te vrste pritiska pravosuđe u Bosni i Hercegovini može raditi mnogo lakše, objektivnije i bez političkih primjesa. Svjedočio sam nekim procesima kada to niko nije smio kazati”, dodao je Konaković.

OGLAS

Smatra da sada u BiH institut odgovornosti za posao za koji vas netko bira postaje mnogo ozbiljniji te nema više zaštićenih osoba, prenosi Klix.

OGLAS

Posljednjih dana MUP Županije Sarajevo uhitio je načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića, veleposlanika BiH u Maleziji i bivšeg načelnika Općine Ilidža Senaida Memića te veleposlanika BiH u Kuvajtu i bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku zbog zloupotrebe položaja.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM