viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.08.23 @ 09:05

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto otvorila je jučer u Orašju 28. Dane hrvatskog filma „Ivo Gregurević“.

Tom prigodom predsjedateljica Krišto je kazala da su Dani hrvatskog filma u Orašju mjesto susreta, umjetničke inovacije i kulturne raznolikosti gdje, u srcu Posavine, ljubitelji sedme umjetnosti iz cijele regije imaju priliku doživjeti čarobnu atmosferu filmskog festivala koji ističe bogatstvo kreativnosti i raznolikosti filmske industrije.

OGLAS

„Sama činjenica da se radi o 28. po redu Danima hrvatskog filma govori o tome da se radi o kulturnoj manifestaciji koja ima bogatu i dugu tradiciju, ali naravno i o kulturnoj manifestaciji koja je kroz svoje sadržaje učinila Orašje i Posavinu prepoznatljivim mjestom u Bosni Hercegovini za sve njene goste i posjetitelje. Stoga biti ovdje ne ide a ne spomenuti se i vratiti sjećanje na njenog utemeljitelja velikana hrvatskog glumišta Ivu Gregurevića. Upravo taj velikan, njegova ideja, njegova energija i entuzijazam koji je imao doveo je do toga da je ova mala, kako kažu posavska fešta, prerasla u jednu respektabilnu kulturnu manifestaciju koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj gostiju koji uz bogat i sadržajan program ovih dana hrvatskog filma promoviraju hrvatsku kulturu kao dio ukupnog hrvatskog identiteta u Bosni Hercegovini. Stoga na poseban način želim reći da su to sve vrijednosti koje svi zajedno moramo znati i njegovati i čuvati.“, kazala je predsjedateljica Krišto.

Na kraju obraćanja čestitala je organizatorima na organizaciji koji kroz ovu sadržajnu manifestaciju sve u BiH podsjećaju i ukazuju na važnost umjetnosti, filma i kulture.

OGLAS
Oglasi
LM