viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 08.10.23 @ 09:34

Već smo pisali o tome kako divlje životinje sve češće silaze do naseljenih mjesta i gradova, a čini se kako Kupres ima problem s jednim medvjedom koji više boravi na ulicama tog mjesta nego u šumi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, društvenim mrežama nešto više od dva mjeseca kruže snimke medvjeda koji se spušta do grada i hranu traži po kontenjerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je lovačko društvo “Tetrijeb” kritiziralo pojedine građane koji svojim neodgovornim ponašanjem dovode u opasnost i životinju, ali i stanovnike tog mjesta te napominju kako se radi o djelima koja nisu zakonita.

,,Ovim putem apeliramo na stanovništvo da ne baca hranu u kontejnere, te time privlače zvijeri u naselja. Isto tako molimo rekreativce da u večernjim satima ne šetaju sami te da prilikom šetnje glasno razgovaraju”, navodi se u priopćenju Lovačkog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorili su i na ponašanje neodgovornih građana koji namjerno privlače divlje zvjeri u grad.

,,Evidentirana je pojava da osobe mlađe životne dobi u noćnim satima bacaju hranu između ostalog i med u kontejnere za otpad te time privlače životinje, snimaju ih, a takvim radnjama dolazi do nekontroliranog ponašanja divljih zvijeri, te ugroze života ljudi. Isto tako uočena je pojava proganjanja medvjeda motornim vozilima, što za posljedicu može imati opasnost po ljudske živote, a ovakva radnja je i kažnjiva”, navode iz lovačkog društva “Tetrijeb”.

,,Postupajući po planu Interventnog tima za upravljanje divljim zvijerima, poduzeli smo sve neophodne mjere od pojačane prehrane, noćnih hajki i dr. da udaljimo medvjeda iz naseljenih mjesta”, poručili su iz ovog Lovačkog društva.

Oglasi
LM