viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 17.07.23 @ 12:14

Mirnesi S., porijeklom iz Busovače, počinje suđenje danas u Stuttgartu zbog krađe 1,2 milijuna eura iz kompanije za transport novca u kojoj je bila zaposlena.

Prema optužnici, u koju je njemački medij imao uvid, Mirnesa S. je 14. listopada zakasnila na posao pola sata i sa sobom je donijela torbu napunjenu ručnicima.

Kad su njene kolege napravile pauzu u 15 sati, Mirnesa se ponašala kao da želi da nadoknadi izgubljeno vrijeme. U stvarnosti je, međutim, skupljala novčanice od 100 i 200 eura u prostoriji.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez videonadzora, izvadila je ručnike iz torbe i zamijenila ih novcem.

Nakon toga Mirnesa je mirno napustila firmu sa 1,25 milijuna eura. Kontrole torbe nije bilo.

Također, izgleda da je bilo i propusta. Kako “Bild” saznaje od istražitelja, otprilike dva sata nakon krađe, zaposleni u Proseguru su primijetili da nedostaje novac.

Policija je, prema informacijama, obaviještena tek u 20 sati. Mirnesa tada, vjerovatno, više nije bila u Njemačkoj.

Ukradeni novac još nije pronađen. Vjerojatno je kod Roberta S., koji je Mirnesu nagovorio na ovo kriminalno djelo. On je još u bjekstvu.

Oglasi
LM